Native America is een nieuwe bron van informatie over het land, de cultuur en de geschiedenis van de Indianen van Noord-Amerika. Onder redactie van Jeroen Vogtschmidt en Ricky Smeets brengen we allerlei wetenswaardigheden, feiten en weetjes over het oorspronkelijke Amerika in zijn vele facetten. Dit doen we middels onze publicaties en ook op deze site.

We hebben ons tot doel gesteld om jaarlijks enkele opeenvolgend genummerde, en in full color uitgevoerde, tijdschriften in boekvorm uit te geven onder de titel Native America, met daarin artikelen van tal van onderwerpen binnen ons centrale thema. Daarnaast hebben we ruimte ingebouwd voor enkele kleine, en min of meer, vaste rubrieken; zoals verdwenen Indiaanse volken, Indiaanse vlaggen, nationale parken en monumenten, Indiaanse elementen in de moderne cultuur enz. Naast een goed onderbouwde tekst, is iedere uitgave rijk in kleur geïllustreerd, zowel met kustwerken als met historische en hedendaagse foto’s.

Daarnaast streven we ernaar om ieder jaar minimaal één “special” uit te geven in deze reeks. Hierin gaan we dan dieper in op een specifiek onderwerp of aspect. Deze uitgaven zijn min of meer op dezelfde wijze vormgegeven als de reguliere publicaties, maar veelal wat dikker.

Het was de bedoeling om begin 2013 met de hele Native America serie aan te vangen, maar door allerlei omstandigheden werd de eerste uitgave aanzienlijk vertraagd. Het eerste nummer verscheen in december 2013. Inmiddels zijn we weer op ons geplande schema. De uitgaven tot dusver laten een zekere ontwikkeling zien, onder andere qua vormgeving, maar zijn zeker op zichzelf staand, ook zeer goed te lezen.

Heeft u interesse in Native America, of wilt u een nummer bestellen, of reserveren, laat het ons weten via info@nativeamerica.nl

Indien u op de hoogte wilt blijven over de ontwikkelingen ontrent Native America, zoals updates op deze site, te verschijnen nieuwe uitgaven, etc.,. kunt u ons mailen en nemen wij uw mailadres op in ons bestand.

Native America nummers kunnen los worden (na) besteld en we hebben de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten.